Car Free Day 2K18

donderdag 11 februari 2016

Gemeente Beerse zegt nee tegen milieuvergunning windmolens

Door de vele bezwaarschriften heeft het schepencollege de aanvraag voor een milieuvergunning van vijf windmolens op industriepark Beerse-Zuid negatief geadviseerd. De aanvraag voor de bouwvergunning loopt nog tot 4 maart.

De firma W-kracht diende eind vorig jaar een vergunningsaanvraag in voor vijf windmolens op het industrieterrein Beerse-Zuid. De windturbines zijn voorzien op site 2 van Janssen Pharmaceutica, aan Joris IJs, op een IOK-terrein langs de Beemdenstraat, bij de firma De Prins op de Industrieweg en op het terrein van drukkerij Daneels. Vrijwel meteen kwam er reactie van de buurtbewoners die ruim 500 bezwaarschriften tegen de milieuvergunning inzamelden. De gemeente volgt nu het signaal van de buurtbewoners en ze geven een negatief advies voor de milieuvergunning. Dat advies wordt aan de provincie bezorgd en het is de provincie die de beslissing neemt om al dan niet de 5 windturbines te gunnen.

Intussen is op 4 februari ook het openbaar onderzoek voor de stedenbouwkundige vergunning van de windturbines opgestart. Dat onderzoek loopt nog tot 4 maart. (DVGT)

Geen opmerkingen: