Car Free Day 2K18

vrijdag 10 juni 2016

Gemeente pakt uit met zomerbar aan kanaal


Aan de zwaaikom aan brug 5 achter gemeenschapscentrum 't Heilaar is deze week een zomerbar opgetrokken.
Een dertig personeelsleden van de gemeente hielden er gisteren een eerste picknick, maar officieel gaat de zomerbar op 16 juni open.
Het concept is eigenlijk ontstaan naar aanleiding van de 150ste verjaardag van het kanaal Dessel-Schoten, vertelt schepen van Cultuur Stefan Poortmans (Beerseplus).
We willen de vaart een hele zomer vieren door hier onder meer een pop-up zomerbar neer te zetten. Van 16 juni tot en met 11 september zal de openluchtbar bij het water van donderdag tot en met zondag geopend zijn.
Om vooral ook de lokale verenigingen bij het evenement te betrekken, zullen verscheidene verenigingen de uitbating op zich nemen.
Zo kunnen die hun eigen kas spijzen, voegt de schepen toe. De bar zal telkens open zijn van 10 tot 22 uur, maar bijvoorbeeld op zondag kan dat vroeger voor de eerste fietsers.
Deze week heeft het gemeentepersoneel de bar al uitgetest. Voorlopig staan er al enkele strandstoelen, maar de bedoeling is dat er volgende week ook nog een ministrand, een petanquebaan en springkastelen naast de houten barconstructie verschijnen. Op die manier wil de gemeente ook voor kinderen een aangename omgeving creƫren.
Enerzijds is de zomerbaf ideaal voor fietsers en wandelaars die passeren, anderzijds is ze leuk als gezinsuitstap, vertelt Poortmans.
Wat er zal gebeuren met de bar na 11 september is me nog niet helemaal duidelijk.
Het is de bedoeling dat we ze toch zeker nog een aantal keer aan het kanaal of op andere evenementen tijdens volgende seizoenen kunnen gebruiken.
Ik denk bijvoorbeeld aan een gezellige winterbar.
De zomerbar is toegankelijk via de parking van 't Heilaar of via het jaagpad langs het kanaal.

Geen opmerkingen: