Car Free Day 2K18

donderdag 21 januari 2016

Website vertelt wanneer u precies op pensioen kan

Website vertelt wanneer u precies op pensioen kan

Voortaan kan iedere ambtenaar, werknemer of zelfstandige online nagaan op welke datum hij op pensioen kan gaan. Minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine en minister van Zelfstandigen Willy Borsus stelden de nieuwe snufjes van het pensioenportaal mypension.be donderdag voor.
            
De website bestond al, maar wordt stelselmatig uitgebouwd. De burger kon er al bepaalde gegevens over zijn carrière en pensioen raadplegen, maar voortaan is het dus ook mogelijk om eenvoudig de vroegst mogelijke pensioendatum te berekenen. De site is toegankelijk via de e-ID.
“Burgers zullen nu sneller geïnformeerd worden over hun pensioenrechten”, aldus Bacquelaine. Maar ook de pensioeninstellingen varen er wel bij. “Zij steken nu immers heel wat middelen en tijd in het beantwoorden van vragen van burgers over hun pensioendatum of bedrag.”
Op de mogelijkheid om het bedrag van het wettelijk pensioen af te lezen op mypension.be , is het wel nog wachten tot begin volgend jaar. Wel wordt het in oktober van dit jaar al mogelijk om gegevens over het aanvullend pensioen te raadplegen.
Eind 2017 komt dan de kers op de taart, wanneer het ook mogelijk wordt om de impact op het pensioen te simuleren bij een carrièreswitch. Wie bijvoorbeeld overweegt om zelfstandig te worden of halftijds te werken, zal dan snel de gevolgen voor zijn pensioen kunnen berekenen.

Geen opmerkingen: