Car Free Day 2K18

dinsdag 11 november 2014

Gevolgen indexsprong

Indexsprong: hoeveel verlies jij?

Een indexsprong maakt een gemiddeld huishouden met een loopbaan van 20 jaar tot 34.000 euro armer. De index beschermt onze koopkracht. Omdat ons loon zo meegroeit met de levenskost. Een indexsprong doet ons voor de rest van onze loopbaan koopkracht verliezen.


Een indexsprong is asociaal en onrechtvaardig. Bescherm je koopkracht. Het is onze index, blijf eraf!
  • De index beschermt onze koopkracht. Als de prijzen stijgen, moet ons inkomen volgen. Dat is geen luxe, maar een noodzaak.
  • Een indexsprong kost je 2% van je inkomen. Een koppel met een gemiddeld inkomen verliest met één indexsprong 34.000 euro bruto op 20 jaar loopbaan. Vanaf het eerste jaar verliest het gezin 1.400 euro bruto.
  • De lonen verlagen, is de economie vertragen.  Hoe méér multinationals op ons loon besparen, hoe minder wij kunnen kopen. Zo wordt de crisis alleen maar dieper. 
  • Een indexsprong maakt de rijken nog rijker. Elke euro die jij minder krijgt, is méér winst voor de aandeelhouders. Laat hen maar eens een jaartje overslaan!
  • Het is ónze index, blijf eraf! De index is er gekomen dankzij 40 jaar sociale actie. Laten we ons dat zomaar afpakken?
  • Wij willen niet opdraaien voor de crisis. Laat de échte schuldigen betalen: bankiers, speculanten en multimiljonairs.

1 opmerking:

Anoniem zei

ikzelf kon niet buiten komen op de staking maar mijn mening telt ook , blijf van de gewone mensen hun inkomen af , ,, dat waar mijn rootouders hebben voor gevochten nemen ze ons weer af en dit kan echt niet op de werkmens gezet worden haal het geld waar het zit aub