Car Free Day 2K18

dinsdag 10 maart 2015

Na ABVV keuren nu ook ACV en ACLVB huidig akkoord brugpensioen af

 
Na het ABVV kan nu ook de christelijke vakbond ACV zich niet vinden in de wijzigingen in het voorstel dat de regering vrijdag bereikte over de beschikbaarheid van bruggepensioneerden.
De christelijke vakbond vraagt meer duidelijkheid over het nieuwe akkoord van de regering over SWT, het vroegere brugpensioen, met name over de invulling van het begrip "aangepaste beschikbaarheid".

Het wil wel verder onderhandelen met de andere sociale partners. De Groep van Tien komt morgen weer samen.

De vakbond kondigt geen nieuwe stakingen aan. De reeds geplande acties zullen wel gewoon plaatsvinden, daaronder is onder meer een betoging morgen op het Muntplein in Brussel.

Gisteren liet de socialistische vakbond ABVV al zijn tanden zien. Het zei een duidelijke 'neen' tegen het voorstel dat op tafel lag. "Het compromis dat binnen de Groep van Tien is opgesteld, is waardevol en toekomstgericht, met respect voor de kwaliteit van de tewerkstelling, voor oudere werknemers en voor jongeren", reageerde ABVV-voorzitter Rudy De Leeuw gisteren. "De ministerraad heeft beslist het sociaal overleg naast zich neer te leggen. Dat kunnen we niet aanvaarden."
Jan Vercamst, voorzitter van de liberale vakbond ACLVB, roept de regering op het akkoord van de Groep van Tien over de versoepeling van de beschikbaarheid van SWT'ers door te voeren.
"Waarom kwaad bloed zetten? Dit zal enkel leiden tot sociale onrust", aldus de vakbondsvoorzitter.


Geen opmerkingen: