Car Free Day 2K18

woensdag 27 mei 2015

Groepsaankoop zonnepanelen bespaart gezinnen 2 miljoen euro

Precies 2.346 huishoudens hebben de voorbije maanden zonnepanelen op hun dak laten plaatsen via de groepsaankoop van de provincie Antwerpen. Dat aantal is goed voor tien voetbalvelden aan panelen die groene energie opwekken en een gezamenlijke besparing van zowat 2 miljoen euro. En er komt een vervolg: je kunt je inschrijven vanaf 1 juni op www.samengaanwe-groener.be.
Gedeputeerde voor Energie Inga Verhaert (sp.a) kijkt tevreden terug op de groepsaankoop. "We hoopten op 700 installaties. Die verwachtingen zijn dus ruim overtroffen. Op korte tijd zijn we er als provincie in geslaagd om een markt die het moeilijk had, weer in gang te zetten. Daarom gaan we voor een nieuwe campagne. Zonnepanelen blijven een interessante investering. De subsidies zijn weggevallen, maar de prijzen zijn enorm gedaald."

Spectaculair voordeel
Het voordeel dat je met een groepsaankoop kunt doen, is vrij spectaculair. Verhaert: "Voor de groepsaankoop van 2014 kostte een gemiddelde installatie van zestien zonnepanelen 6.445 euro. Dat is met onze campagne gedaald naar 5.323 euro, ruim zeventien procent goedkoper."

Het effect van de groepsaankoop op de totale Vlaamse markt was groot. Eén op de drie zonnepanelen is sinds begin 2014 in de provincie Antwerpen geplaatst. De belofte van organisator iChoosr dat alle zonnepanelen voor 1 mei van dit jaar zouden worden gelegd, werd net niet nagekomen. Enkele dagen met erg winderig en zelfs stormachtig weer veroorzaakten vertragingen. Sommige klanten moesten tot 15 mei wachten. Drie installateurs plaatsten de 40.000 zonnepanelen.

Meer info op www.samengaanwegroener.be.
Volgende inschrijving van 1 juni tot en met 12 augustus.

Geen opmerkingen: