Car Free Day 2K18

donderdag 7 mei 2015

In welke sectoren verdien je het meest?

Wie veel wil verdienen houdt best rekening met de sector waarin je aan de slag gaat, want in de best betalende sectoren kan je ruim 30 procent meer verdienen dan in de slechts betalende. Dit zijn de best scorende sectoren:
  1. Chemie en de farmaceutische industrie
  2. Bank & verzekeringen
  3. Andere industriële sectoren (Metallo valt onder Industriële sector)
  4. Energie & milieu
  5. Telecom, ICT & internet
  6. Productie van voeding en consumptiegoederen
  7. Logistiek, transport en distributie
  8. Elektronica en technologische industrie
De minst lucratieve sectoren zijn toerisme, sport & recreatie, klein- en groothandel, textielindustrie & mode, human resources en de socio-culturele sector & non-profit.

In deze tabel wordt het effect van in een bepaalde sector actief te zijn uitgedrukt ten opzichte van de gemiddelde sector. Acht sectoren wijken niet significant af van deze gemiddelde sector: land- en tuinbouw, veeteelt en visserij; bouw; horeca; studiebureaus en engineering; media, marketing en communicatie; juridische dienstverlening, notariaat en advocatuur; gezondheidszorg; onderwijs, vorming en wetenschappelijk onderzoek.
Tussen de best betalende sector (met ruime voorsprong chemie en farmaceutische industrie) en de minst lucratieve (toerisme, sport en recreatie) gaapt een kloof van bijna 31 procent. In de industriële sectoren verdienen de werknemers vaak het meest.

Geen opmerkingen: