Car Free Day 2K18

woensdag 22 april 2015

‘Indexsprong voor huurprijzen ligt op tafel bij onderhandelingen tax shift’

Kris Peeters

 
De indexsprong over huurprijzen zal mee deel uitmaken van de onderhandelingen over de tax shift. Dat heeft vicepremier Kris Peeters (CD&V) gezegd.

CD&V had al langer aangegeven dat het voorstander is van een indexsprong voor de huurprijzen, net als de Waalse liberalen van MR. Ook voor Open VLD zou een indexsprong voor de huurprijzen bespreekbaar zijn. N-VA daarentegen is tegen. Liesbeth Homans (N-VA), Vlaams minister van Wonen, heeft al meerdere keren gezegd dat er geen sprake kan zijn van een indexsprong voor de huurprijzen.
Bij een indexsprong voor huurprijzen zou de indexering van de huurprijzen een keer worden overgeslagen.
Klacht van PVDA tegen regering-Michel
Het debat over de indexsprong is intussen dinsdagnamiddag van start gegaan in de Kamer. Raoul Hedebouw, volksvertegenwoordiger voor de Partij van de Arbeid (PVDA), heeft dinsdagmiddag ook nog een klacht ingediend tegen de indexsprong. Hij deed dat bij de politie. De partij beticht de regering-Michel van diefstal, want door de indexsprong zal elk Belgisch gezin volgens Hedebouw op een carrière van 25 jaar tijd, 34.000 euro minder kunnen uitgeven. ‘De indexsprong is een maatregel die ons dieper in de crisis zal duwen, want als mensen minder uitgeven, zal er ook minder geproduceerd worden’, zegt nog de PVDA.

Geen opmerkingen: