Car Free Day 2K18

maandag 27 april 2015

Nieuwe Brug 5 ligt over kanaal

De arbeiders leggen met een kraan de brug over het kanaal. - Ton Wiggenraad
Arbeiders hebben zondag de gloednieuwe Brug 5 geplaatst over het kanaal Dessel-Schoten in Beerse. De oude brug werd al eerder verwijderd. Enkele grote kranen brachten de verschillende onderdelen op zijn plaats.
De plaatsing van de nieuwe Brug 5 in Beerse kon zondag op behoorlijk wat belangstelling rekenen.

De werken gingen begin februari van start. Sinsdien is de verbindingsweg tussen Beerse en Merksplas afgesloten. De nieuwe ophaalbrug weegt zo'n 25 tonen heeft één rijstrook met een breedte van 3,5 meter met daarnaast langs beide kanten een hoger gelegen fietspad. De volledige werken moeten voor het bouwverlof klaar zijn. "Het gaat wel een verbetering zijn", zeggen de buurtbewoners. "Al denken we wel dat ze beter een dubbele brug hadden gelegd. Nu kan er maar één auto per keer over en zal je vaak moeten wachten voor de verkeerslichten."

Brug 5 maakt de verbinding tussen de Heilaartstraat en de Merksplasseweg. De werken in de buurt hebben wel al voor de nodige verkeershinder gezorgd. Het verkeer wordt momenteel rondgeleid naar Brug 4 of Brug 6, waardoor er daar, vooral tijdens de spits, lange files staan. In de buurt van Brug 5 vonden ze dat niet erg. "Het is hier nog nooit zo rustig geweest", zeggen enkele buurtbewoners. "Voor ons mag het nog wel even duren. Nu kunnen er hier geen vrachtwagens meer door."

Bedoeling is dat binnenkort ook de werken aan de Merkplasseweg kunnen starten. Daar komen er vrijliggende fietspaden. De precieze timing van die werken raakt pas later deze week bekend.

Geen opmerkingen: