Car Free Day 2K18

donderdag 23 juli 2015

Dit ziet er niet goed uit

Taxshift Sp.a-voorzitter John Crombez reageert afwijzend op de taxshift van de regering-Michel. Vooral de afschaffing van de onder de vorige regering ingevoerde btw-verlaging voor elektriciteit is Crombez een doorn in het oog.
"Het ziet er niet goed uit. Voor de meeste mensen komt dit neer op een belastingverhoging: de btw en accijnzen gaan omhoog, er komen nieuwe belastingen... Voor een deel van de bevolking komt er wel een belastingaanpassing, maar gepensioneerden bijvoorbeeld betalen bijna geen belastingen. Ze hebben niet het voordeel, maar betalen wel meer voor hun elektriciteit"
Volgens hem zal zelfs minder dan 1 gezin op de 6 voordeel ondervinden van de taxshift van de regering-Michel, terwijl wel iedereen de btw-verhoging op elektriciteit zal voelen. Crombez is niet te spreken over de afschaffing van de onder de vorige regering ingevoerde btw-verlaging op elektriciteit. "De vorige regering van socialisten, liberalen en christendemocraten heeft geprobeerd om een belastingverlaging door te voeren met een directe impact. De regering gaat nu de belasting verhogen omdat de verlaging werkte."
Ook de aangekondigde verlaging van de loonlasten kan op weinig gratie rekenen. "De eerste signalen zijn niet goed. De sectoren met de laagste lonen, waar de meeste vraag naar is, krijgen vaak al kortingen. Diegenen die het het meest nodig zullen hebben, gaan geen voordeel hebben."

Geen opmerkingen: