Car Free Day 2K18

vrijdag 17 juli 2015

Janssen investeert 1,5 miljoen in onderzoek medicijnen

Afbeeldingsresultaat voor janssens pharmaceutica beerse adres
Medicijnenfabrikant Janssen Pharmaceutica uit Beerse investeert 1,5 miljoen euro in de uitbreiding van zijn klinisch onderzoekscentrum in het Jan Palfijnziekenhuis in Merksem. Daar test Janssen nieuwe medicijnen voor het eerst uit op mensen.
De nieuwe investering is een onderdeel van de Clinical Pharmacology Unit (CPU) van Janssen Pharmaceutica. CPU is gevestigd in een zijvleugel van het ZNA Jan Palfijnziekenhuis van Merksem, waar Janssen nieuwe geneesmiddelen voor het eerst test op mensen. Het was dokter Paul Janssen zelf die destijds koos voor deze locatie. Voor de eerste testfase heeft de geneesmiddelenproducent een ruimte nodig gekoppeld aan een groot ziekenhuis met een spoeddienst, want er kan altijd iets mislopen.

Voortaan beschikt de faciliteit in Merksem ook over een zogenaamde cleanroom. Dat is een steriele kamer die het mogelijk maakt geneesmiddelen aan te passen tijdens de testfase. "We zullen in staat zijn nieuwe geneesmiddelen sneller te testen op gezonde vrijwilligers, wat de termijnen kan verkorten om ze op de markt te brengen", zegt Bart De Greef, hoofd van CPU. Momenteel is de geneesmiddelenfabrikant in Merksem bezig met een groot onderzoek naar geneesmiddelen tegen Alzheimer.

Extra banen
De steriele kamer, die voluit 'Dr. Marcus Brewster Cleanroom' heet, is gisteren officieel in gebruik genomen in het bijzijn van dokter Paul Stoffels, het wereldwijde hoofd van Janssen Pharmaceutica. De investering van 1,5 miljoen euro levert drie voltijdse jobs op en zes toch acht tijdelijke contracten. (DVGT)

Geen opmerkingen: